1 april 2022

Staalcorrectiefactor tweede kwartaal 2022

Ondanks de roerige staalmarkt kunnen wij melden dat de staalcorrectiefactor voor rechthoekige kanalen in het tweede kwartaal daalt naar 29%. Dit is mogelijk omdat het staal voor het tweede kwartaal grotendeels is ingekocht. De markt van staal blijft helaas zeer grillig. De huidige politieke ontwikkelingen en oorlog in Oekraïne helpen niet om een uitspraak te doen over de staalcorrectiefactor voor het derde kwartaal. Het blijft mede daarom onrustig op de internationale staalmarkt, waardoor de staalcorrectiefactoren van de overige productgroepen gelijk blijven of licht stijgen. Het volledige overzicht is hieronder te zien.

Productgroep Q1 2022 Q2 2022
Spiraal gefelste buizen Ø 80 t/m 800 mm 25% 27%
Spiraal gefelste hulpstukken (safe) 11% 14%
Instortkanalen & hulpstukken 32% 32%
Bevestiging & afdichtingsproducten 10% 10%
Flexibele slangen 10% 10%
Brandwerende producten 3% 3%
Geluidwerende producten 7% 7%
Dakkappen 11% 14%
Ventilatoren 6% 6%
Kleppenregisters & volumeregelaars 14% 14%
Filters 0% 0%
Roosters 5% 5%
Batterijen Op aanvraag Op aanvraag
Kanaaltoebehoren 8% 8%
Rechthoekige kanalen 31% 29%

De staalcorrectiefactor voor Spiro & hulpstukken geldt op basis van de prijslijst, welke u op onze website kunt vinden. De staalcorrectiefactor voor rechthoekig verzinkt gefelst kanaalwerk geldt op basis van de prijslijst van 2022. De staalcorrectiefactor heeft betrekking op uitleveringen vanaf 1 april 2022.

Wij blijven de staalmarkt zeer actief volgen. Indien noodzakelijk informeren wij u tijdig over wijzigingen welke betrekking hebben op de staalcorrectiefactor. Wij vertrouwen er op u bij deze voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben kunt u contact opnemen met onze verkoopmedewerkers via 071 - 40 98 475 of stuur een mail naar info@vslair.nl.