16 november 2020

Werkzaamheden project 'de Cas' in Katwijk gestart

In opdracht van “Het Hoekje BV” verzorgt VSL air-o-vent BV de complete luchttechnische installatie voor de begane grond van Tramstraat 3 in Katwijk. In eerste instantie is er slechts een ventilatie vraagstuk bij ons neergelegd voor het pand, waar in het verleden uitgaansgelegenheid Casacara gevestigd was.

De vraag van onze klant was specifiek en duidelijk, namelijk: kunnen jullie een ventilatiesysteem ontwerpen en plaatsen, die voldoet aan de huidige COVID-wetgeving. Een vraag die in deze tijd zeer vanzelfsprekend is, gezien de huidige omstandigheden. Tijdens een uitgebreid bezoek op locatie zijn de wensen en mogelijkheden onderzocht om de voormalige Casacara van airconditioning en verse lucht aansluiting te voorzien. Hierbij is VIROBUSTER geïntroduceerd. VIROBUSTER is een luchtzuiveringsspecialist die een antwoord heeft op de groeiende behoefte voor effectieve maatregelen tegen micro-organismen. Met behulp van UVPE (Ultra Violet Pathogeen Eliminatie) technologie. Hierdoor worden zelf resistente micro organismen afgedood. Door het plaatsen van VIROBUSTER Steritubes in de luchtkanalen, worden alles virussen (ook COVID-19) in de gerecirculeerde lucht gedeactiveerd. Deze toepassing is dus een uitkomst voor deze tijd en dit pand.

In totaal worden er vier airco systemen gerealiseerd. Deze worden allen los van elkaar geplaatst en gemonteerd, zodat scheidingen gemaakt kan worden tussen de ruimten. Zo is ook de luchttechniek ontworpen en gaat dit ook uitgevoerd worden. Distributie van lucht gaat door middel van kanalen en WTW onderbouw voor de verse lucht. Dit alles is puur gericht voor verse lucht van de zalen op de begane grond. Per airco worden twee VIROBUSTER Steritubes aangesloten op basis van het downflow principe. Hierbij wordt beneden in de ruimte lucht afgezogen, dit wordt ontsmet en daarna weer met verse lucht via de airco weer hoog in de ruimte ingeblazen.

Gaandeweg is er ook een prijs gemaakt voor de keuken. Hier moet de luchtafvoer en toevoer worden gerealiseerd voor een nieuwe keuken. De afzuigkap wordt met het kanaalwerk geleidt naar een viertraps koolstoffilterkast met plugventilator. De koolstoffilterkast produceren wij  in onze eigen productiefaciliteit.

Een zeer mooi en uitdagend project, waar de werkzaamheden binnenkort starten en de oplevering begin 2021 wordt verwacht.