3 september 2020

Ons kantoor is sinds kort voorzien van een AED

VSL air-o-vent heeft onlangs een AED aangeschaft. In Nederland worden jaarlijks 16.000 mensen getroffen door hartritmestoornissen, veel van deze gevallen vinden plaats op het werk. Om de kans op overleven aanzienlijk te vergroten moet binnen 6 minuten adequate hulp worden geboden. Om snel deze hulp te bieden heeft VSL een AED aangeschaft. In het geval van een hartstilstand vergroot zo'n AED de overlevingskans aanzienlijk!

Onze BHV-ers zijn opgeleid om de AED juist te gebruiken en zijn erg blij met de komst van de defibrillator. De AED verteld hierbij precies welke handelingen er verricht moeten worden om een goed reanimatie proces te starten. Zo verteld de AED dat de elektroden op de borst van het slachtoffer geplakt moeten worden. Deze elektroden meten het hartritme van het slachtoffer en vertellen of u nu moet reanimeren of een elektrische schok moet toedienen met het apparaat!

Uiteraard hopen we dat deze AED nog lang ongebruikt blijft, echter geeft de aanwezigheid van het apparaat toch een veilig gevoel. In geval van calamiteiten kan nu snel de juiste hulp geboden worden.