6 augustus 2020

Ontwerp en productie van verschillende filterkasten

In opdracht van IFB Filtertechniek hebben wij 10 filterkasten ontworpen en geproduceerd. Deze order bestaat uit vier kleine en zes grote filterkasten. De zes grotere filterkasten hebben een omvang van 700x700x1560 en zijn onlangs geproduceerd en geleverd aan onze klant. De vier kleinere filterkasten zijn nog in ontwerpfase en worden later dit jaar aan de klant geleverd. Deze filterkasten krijgen een afmeting van 700x395x1560. 

De filterkasten hebben een aluminium profiel, waarbij de kopse kanten geopend zijn en voorzien zijn van gegalvaniseerde panelen en hoeken van kunststofmateriaal. Aan de zijkant van de kasten bevindt zich een inspectiepaneel, zodat de filterkasten ook na installatie van binnen geïnspecteerd kunnen worden.

Hiernaast zijn de kasten voorzien van deltriboxen, waar speciale koolstof platen in geplaatst worden welke geuren en gassen uit de luchttechnische installatie verwijderen. De kasten zijn voorzien van lampen door ons zusterbedrijf ‘Induct’, zodat de kunststof platen in de deltriboxen gemakkelijk verwisseld kunnen worden. Tot slot zijn de filterkasten inwendig behandeld met een polyurethaan coating, een flexibele coating welke zorgt voor vloeistofdichtheid van de kasten.