2 november 2018

Leveren diverse appendages voor De Lorentz in Leiden

Het stationsgebied, de entree van Leiden, wordt momenteel grondig aangepakt. Hier rijst een gigantisch gebouw uit de grond met de naam 'De Lorentz'. Dit multifunctionele gebouw ligt direct aan het Centraal Station en vormt straks de geheel nieuwe entree van Leiden, waar dagelijks zo’n 70.000 bezoekers passeren. Lorentz maakt deel uit van de totale herontwikkeling van het Leidse Stationsgebied. De komende twee decennia wordt er hard gewerkt om deze centraal gelegen plaats te transformeren naar een ontmoetingsplek waar het prettig wonen, werken, winkelen en verblijven is. In opdracht van Vink Systemen BV levert VSL air-o-vent BV appendages voor dit prachtige BREEAM project.  

De Lorentz

Lorentz heeft een oppervlakte van 50.000 m2 en bestaat onder andere uit een vier lagen tellend donkerkleurig plintgebouw met ruimte voor winkels, kantoren, horecagelegenheden, parkeerplaatsen en een fietsenkelder voor 4.800 fietsen. Bovenop het plintgebouw verrijst een tweetal torens met 167 huurappartementen en een aantal penthouses. Lorentz is de eerste ontwikkeling naar een levendig, aantrekkelijk en bruisend Stationsgebied.

BREEAM

BREEAM is hét instrument om duurzaamheid van nieuwe en bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen. Enkele milieuvriendelijke maatregelen die bij Lorentz worden toegepast zijn zonnepanelen, een groen dak, een zuinige lift en koude- en warme terugwinning.